Înapoi în 1981. Ei sunt mirii fotografiaţi la Bucureşti de un turist american acum aproape 37 de ani! Reviewed by Momizat on . [caption id="" align="aligncenter" width="795"] 1981. Liviu şi Zinica s-au cununat religios la Biserica Stavropoleos FOTO: Matt Hills[/caption] 2018 nici nu s-a [caption id="" align="aligncenter" width="795"] 1981. Liviu şi Zinica s-au cununat religios la Biserica Stavropoleos FOTO: Matt Hills[/caption] 2018 nici nu s-a Rating: 0
You Are Here: Home » Home » Înapoi în 1981. Ei sunt mirii fotografiaţi la Bucureşti de un turist american acum aproape 37 de ani!

Înapoi în 1981. Ei sunt mirii fotografiaţi la Bucureşti de un turist american acum aproape 37 de ani!

Miri

1981. Liviu şi Zinica s-au cununat religios la Biserica Stavropoleos FOTO: Matt Hills

2018 nici nu s-a instalat bine pe banca vizitiului, că Sînziana Ionescu, jurnalist de top la “Adevărul”, a găsit unul dintre cele mai emoţionante subiecte ale anului.

“Vindiacuri şi canadiene

Povestea începe cam aşa. Iulie 1981. Biserica Stavropoleos, din Centrul Vechi al Capitalei, când în zonă nu existau nici “Bordello’s Pub”, nici “Café Freddo”, nici “Tube”, ci doar prăvălii prăfuite, pe geamul cărora stătea scris, cu vopsea albă, “Vindiacuri şi canadiene” ori “Marochinărie”. În arşiţa zilei de vară, Laurenţiu şi Zinica îşi pun pirostriile, în prezenţa rudelor şi a prietenilor apropiaţi. Aflat în zonă, Matt Hills, un turist din SUA, nu ratează ocazia să le facă mirilor câteva fotografii color, într-o perioadă în care România socialistă devenea mai cenuşie de la o zi la alta. Americanul care a fotografiat alaiul le-a făgăduit nuntaşilor că le va trimite pozele. Întors în Statele Unite ale Americii, el şi-a dat seama că a pierdut adresa românilor şi că nu-şi poate ţine promisiunea.
„Singurul care avea un aparat de fotografiat”

Susan si Matt

Matt Hills, alături de Susan, sora lui FOTO: Arhivă personală

Povestea continuă aşa. Început de 2018. După aproape 37 ani, surorii lui Matt, Susan Hills Goldman, un gând nu-i dă pace. Femeia îşi propune să dea de urma însurăţeilor, pentru a trimite, chiar şi cu întârziere de patru decenii, fotografiile de la nuntă.  Susan e optimistă şi pune pozele pe contul său de Facebook, rugându-şi prietenii să le distribuie. „2018 a început cu o provocare incitantă din partea fratelui meu Matt, care nu are Facebook”, spune americanca. “În iulie 1981, fratele meu vizita această biserică, exact în timpul unei nunţi. Pe scurt, a fost invitat înăuntru să asiste la ceremonie. Acolo a făcut câteva fotografii pe care a promis că le va trimite mirilor. El crede că este singurul de acolo care avea un aparat de fotografiat. Din păcate, n-a mai reuşit să le trimită mirilor fotografiile, fiindcă le-a pierdut adresa. A găsit recent aceste poze şi încercăm pe orice cale să dăm peste cineva care îi recunoaşte pe miri sau pe oricine altcineva din imagini.  Distribuiţi, vă rog, fotografiile!”, a mai scris femeia.

Împreună şi astăzi

Liviu si Zinica Breazu

Liviu şi Zinica, în prezent. Tot frumoşi, tot tineri FOTO: Facebook

Povestea se încheie aşa. 5 ianuarie 2018. Invenţia domnului Mark Zuckerberg funcţionează din nou ireproşabil. Fotografiile se rostogolesc de pe un cont pe altul, iar mobilizarea de pe Facebook are un rezultat spectaculos. Cuplul fotografiat de americanul Matt Hills în iulie 1981 este identificat: mirii dintr-o vară a secolului trecut sunt Liviu şi Zinica Breazu din Bucureşti. Cei doi sunt împreună şi astăzi, după aproape 37 ani, şi vor intra în posesia fotografiilor făcute de un american hoinar.

Colega Sînziana Ionescu a stat de vorbă cu Susan Hills Goldman, sora lui Matt, aflată în al nouălea cer: „Am găsit mirii! Sunt atât de bucuroasă că ei trăiesc şi că sunt încă împreună! Abia aştept să-i vadă şi Matt, care nu are Facebook. Întâmplarea face ca astăzi, 5 ianuarie, să fie şi ziua de naştere a miresei, aşa am înţeles“.

Tot azi, 5 ianuarie, Zinica şi Liviu au călătorit în 1981, la întâlnirea cu ei înşişi, mai tineri şi la fel de îndrăgostiţi, graţie unei pelicule păstrate cu grijă.

Povestea completa si mai multe fotografii pe adevarul.ro!

 

Leave a Comment

Alin Paicu © Copyright 2014, All Rights Reserved. | Powered by Alex Revega

Scroll to top