Ce fac starurile când ies din televizor Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_1465" align="aligncenter" width="800"] 24 iunie 2014, pe marginea bălţii Greaca[/caption] Când a spus prima dată “Da”, în 2000, Marius C [caption id="attachment_1465" align="aligncenter" width="800"] 24 iunie 2014, pe marginea bălţii Greaca[/caption] Când a spus prima dată “Da”, în 2000, Marius C Rating: 0
You Are Here: Home » Home » Ce fac starurile când ies din televizor

Ce fac starurile când ies din televizor

Marius Chican

24 iunie 2014, pe marginea bălţii Greaca

Când a spus prima dată “Da”, în 2000, Marius Chican, tânăr jurnalist la Mediafax, s-a trezit însurat cu Lavinia, fostă colegă de liceu.

A doua oară când s-a încumetat să zică “Da” se întâmpla în 2003, la oferta primită de la “Evenimentul zilei”. Prin urmare, a fost înrolat la Departamentul “Sport”, pe care l-a slujit până în primăvara lui 2008.  În cei cinci ani petrecuţi la cel mai mare ziar de după Revoluţie al românilor, Marius l-a făcut pe Ilie Năstase să plece de la şefia federaţiei de tenis şi l-a scos din minţi pe Ion Ţiriac, prin dezvăluirile publicate.

“Ce faci, Păpuşă?”

Tot la EVZ, Marius s-a ales cu un apelativ, în timpul Campionatului Mondial de fotbal din 2006. Într-o seară cu deadline fierbinte, cineva, probabil domnul Marian Ilie, cel mai mare fotoeditor pe care l-am cunoscut, l-a luat la beţe pe Marius, iar omul a ripostat: “ Ce p… mea, nu vezi că am ajuns păpuşa gonflabilă a lui Paicu?”. Altcineva, probabil domnul Andrei Velea, l-a auzit şi i-a pus repede o etichetă de care n-a mai scăpat ani buni: “Păpuşa”. Trebuie spus că domnul Chican, aşa însurat cum era el, stârnea suspine, în toată clădirea Ringier, de la tinerele din zona online şi până la doamnele din zona print. Dar el, nu şi nu, mereu imun la ispite, aşa că “Păpuşa” a rămas inaccesibilă fetelor pofticioase. Într-o seară în care plecam împreună cu Marius de la redacţie, am trecut prin dreptul lui Peter Stoica, de la „Externe”, aflat la o ţigară în faţa sediului. “Ce faci, Păpuşă?”, i s-a adresat el lui Marius. O doamnă respectabilă din conducerea unei companii alăturate, cu părul roşu şi cu geantă de corporatistă, şi care trecea întâmplător prin zonă n-a rezistat curiozităţii şi a întors capul, crezând că a făcut obiectul întrebării adresate de Peter. Cu greu ne-am stăpânit râsetele, înainte să ne topim în seara de iulie.

Şapte pagini în 30 de minute

Nunta

Iunie 2009, la nunta: Laurenţiu Manolache, Alin Paicu, Andrei Crăciun, Marius Chican, Matei Udrea (ginere), Dorin Focşeneanu şi, desigur, mireasa: Ana-Maria

Să mai consemnăm componenţa Departamentului “Sport” din acea perioadă, când ziarul era ziar şi presa era presă: Luminiţa Grigore, Dorin Focşeneanu, Matei Udrea, Daniel Conţescu, Marius Chican, Andrei Crăciun, Octavian Cojocaru, Laurenţiu Ciornei şi, cu voia dumneavoastră, subsemnatul. Acea echipă ajunsese la performanţa ca, după meciurile Rapid-Steaua din sferturile de finală ale Cupei UEFA, în aprilie 2006, să facă şi câte şapte pagini la ediţia a doua a ziarului, într-un interval de 20-30 de minute, ceea ce, pentru un ziar generalist, nu e deloc puţin. Daţi-i voie unui veteran nostalgic să considere acea echipă drept una dintre cele mai profesioniste ale unei redacţii minunate.

“Bună seara, domnule Argăseală

Dar să ne scuturăm de melancolie şi să revenim la Marius: a treia oară când a spus “Da”, de astă dată provocării venite de la sport.ro, s-a trezit în direct, după nici 24 de ore de la transferul în Pache Protopopescu, spunându-i “Bună seara”, din studio, lui Vali Argăseală. Aruncat în bazinul televiziunii, Marius n-a avut încotro şi a început să înoate. Şi a făcut-o bine timp de şase ani, până la începutul acestei veri, când s-a despărţit cu un surâs de sport.ro.

În aşteptarea unor vremuri mai senine, Marius petrece mai mult timp cu Mihnea, băieţelul lui în vârstă de 8 ani, joacă tenis mai des decât înainte şi, de ce nu?, aruncă undiţa în căutarea peştişorului de aur. Până o să-l prindă, starul de la sport.ro se mulţumeşte şi cu un crap de două kile patru sute.

 

Comments (1)

  • Luminita

    Domnu’ Paicu, mi-ar plăcea enorm de mult sa va citesc amintirile de la EVZ nu pe ecran, ci într-o carte care să miroasă a nou…

    Reply

Leave a Comment

Alin Paicu © Copyright 2014, All Rights Reserved. | Powered by Alex Revega

Scroll to top