Cum s-a văzut căderea Guvernului Ungureanu pe Facebook Reviewed by Momizat on . Planeta număra ieri 839.073.800 de utilizatori de Facebook, iar România – 4.643.820 de membri. Tot ieri, pe „strada” mea erau înregistraţi 586 de prieteni. În c Planeta număra ieri 839.073.800 de utilizatori de Facebook, iar România – 4.643.820 de membri. Tot ieri, pe „strada” mea erau înregistraţi 586 de prieteni. În c Rating:
You Are Here: Home » Home » Cum s-a văzut căderea Guvernului Ungureanu pe Facebook

Cum s-a văzut căderea Guvernului Ungureanu pe Facebook

Planeta număra ieri 839.073.800 de utilizatori de Facebook, iar România – 4.643.820 de membri. Tot ieri, pe „strada” mea erau înregistraţi 586 de prieteni. În ce măsură au fost ei răvăşiţi de moţiunea de cenzură care a dus la prăbuşirea Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu şi la destrămarea Coaliţiei aflate la putere? O incursiune pe wall, vineri după-amiază, a încercat să afle câte dintre problemele cetăţii reale se regăsesc în cele ale ţării virtuale.

Valentin Gros, redactor-şef  la dailybusiness.ro, asociază plecarea lui Mihai Răzvan Ungureanu cu demisia lui Josep Guardiola de la FC Barcelona. Dacă am continua raţionamentul lui Valentin, am putea concluziona că premierul a rezistat 78 de zile, înainte de a fi învins de selecţionata USL cu 235-9, în finala derulată în plenul Parlamentului. Pe Pep l-au învins Real Madrid şi Chelsea, ceea ce pare, nu-i aşa?, mai onorabil. Şi la scoruri mai cumsecade: 1-2 cu Mourinho, 0-1 şi 2-2 cu Di Matteo.

Vlad Odobescu, ziarist din garda tânără şi redutabilă, a emis o supoziţie de luat în considerare: “Cred că în redacția JN (n.r. – Jurnalul Naţional) a rămas numai femeia de serviciu. Șefii s-au dus să sărbătorească după moțiune”.

Matei Udrea, tot jurnalist, a avut un imbold cu luciri metalice: “Treaba asta cu caderea Guvernului mi-a făcut aşa o poftă de Rammstein… Mai-mai că m-aş duce peste ei”. Postarea lui Teo e însoţită de o secvenţă video din concertul rockerilor germani – “Ich Tu Dir Weh”.

Gabriel Radu, DJ în clubul “The Vault” din Centrul Vechi”, rămâne un nostalgic. El a deschis o fereastră pe wall, ieri după-amiază, către “Ocean of  White”. Explozia de ritmuri tehno şi house, pusă în scenă săptămâna trecută, la “Romexpo”, a strâns, ce-i drept, mai mulţi clubberi decât a reuşit să adune USL în ianuarie, la mitingurile de protest.

Emilian Isailă, gazetar, a decis să scrie din nou, după un an de pauză, pe blogul său, textepolitice.ro. Ce a rezultat? Un comentariu excelent, cu titlul „Pariez că de 1 Mai, Ponta nu mai vrea-n Dubai!”

Alin Tudorache, Roxana Bălan, Carmen Ştefancu şi Ana Roman au ales să-şi schimbe fotografiile de profil.

Cristina Cojocaru, educatoare, a postat o poză făcută ieri, înconjurată de picii de la grădiniţă.

Ada Teslaru, consultant la “BBDO Group Romania”, a continuat să facă furori la “CastleVille” şi “FarmVille”.

”Caderea Guvernului o să-l determine pe Cristian Mungiu să producă un remake după <<432>>, care să se cheme <<223>>. Două luni, două săptămani şi trei zile. La proiecţia de gală o să plângă nu numai Sorina Plăcintă, ci şi Elena Udrea”, a propus Mihaela Călinoiu, redactor-şef  la revista “Story”.

Prin intermediul lui Radu Preda, redactor-şef  la “Finanţiştii”, am aflat de la Gabriela Vrânceanu-Firea: “A înflorit liliacul în curtea Mănastirii Ghighiu… şi miroase extraordinar…”. Postarea conţine şi o fotografie cu viitoarea mămică.

Lui Andrei Crăciun, cel mai talentat jurnalist din garda nouă, i-a plăcut o fotografie de-a Mihaelei Dincă. Şi ea ziaristă, tot talentată, chiar dacă a ales provocarea unei agenţii de PR.

Şi, nu în ultimul rând, o constatare triumfătoare a lui Attila Korodi. Fostul ministru al Mediului a ţinut să menţioneze pe contul său de Facebook că nu el este demnitarul-recordman într-un guvern din România. “Am aflat: nu eu am avut cel mai scurt mandat. Ci domnul Dragnea, secretarul general PSD. Sper ca USL să trimită un meseriaş la minister!”, scria Korodi, la doua ore după ce Guvernul Ungureanu fusese demis.

Între timp, Traian Băsescu a apărut la televizor şi a anunţat naţiunea: „L-am invitat pe domnul Ponta la Cotroceni, am semnat decretul şi i-am încredinţat formarea noului Guvern”. Realităţile şi Antenele duduie, dar oraşul începe să caşte o dată cu lăsarea întunericului. Pe wall postările s-au rărit, ca în orice seară de vineri. Mulţi dintre locuitorii FB au pornit, pesemne, spre Litoral. Şi mai mulţi sunt pe terasele din cartiere. Iar cei mai mulţi, probabil, au optat pentru “Românii au talent”. Iar mie, epuizat după o zi în redacţie, permiteţi-mi să mă retrag, meritat, la o ciorbiţă şi la o tocăniţă.

 

 

Leave a Comment

Alin Paicu © Copyright 2014, All Rights Reserved. | Powered by Alex Revega

Scroll to top