Întâlnire cu magia Reviewed by Momizat on . Strada Maior Coravu, luni, 5 septembrie, ora 14.00: coadă la ultimele tichete pentru România-Franţa Pe 12 iulie 1998, în nordul Parisului, la Saint-Denis, Franţ Strada Maior Coravu, luni, 5 septembrie, ora 14.00: coadă la ultimele tichete pentru România-Franţa Pe 12 iulie 1998, în nordul Parisului, la Saint-Denis, Franţ Rating:
You Are Here: Home » Home » Întâlnire cu magia

Întâlnire cu magia

Strada Maior Coravu, luni, 5 septembrie, ora 14.00: coadă la ultimele tichete pentru România-Franţa

Pe 12 iulie 1998, în nordul Parisului, la Saint-Denis, Franţa triumfa în finala Cupei Mondiale, după un 3-0 de poveste cu Brazilia. Zinedine “Zizou” Zidane, cel mai bun fotbalist al lumii în epoca post-Maradona, puncta de două ori, cu capul, în prima repriză, iar Emmanuel „Manu” Petit trimitea Brazilia la terapie intensivă spre finalul unui meci teribil. “Stade de France” a înnebunit şi peste cei 80.000 de spectatori a început să “ningă”: petice rotunde de hârtie, sute de mii de cercuri albe, pe care scria, cu litere albastre, “J’y etais” (“Eram acolo”). O surpriză pregătită de organizatori, o formă de apartenenţă a celor prezenţi la o fărâmă de istorie, un fir de mândrie, o amintire bună de păstrat în cutia roşie, alături de soldăţeii de plumb şi de florile presate.

Marţi seară, Franţa oferă o nouă portiţă spre istorie, una mai măruntă decât victoria la Campionatul Mondial. Ea, Franţa campionului Laurent Blanc, acum pe banca tehnică, e adversară a tricolorilor la o partidă specială: 55.000 de oameni se vor bucura de primul meci pe “Arena Naţională”, de Mondialul nostru, pe stadionul cel nou şi frumos. Poate spectatorii nu vor primi petice de hârtie care să le ateste întâlnirea cu magia normalităţii, dar e suficient să povestească, la rândul lor: “Eram acolo”.

Fanii au aşteptat două ore şi jumătate pentru a intra în posesia mult-râvnitelor bilete

Comments (1)

Leave a Comment

Alin Paicu © Copyright 2014, All Rights Reserved. | Powered by Alex Revega

Scroll to top