Jamie “Afro”, o poveste fără happy-end Reviewed by Momizat on . James Archer nu e tocmai un star. În 2009 a participat la ediţia britanică a concursului “X-Factor”. Supranumit Jamie “Afro” din cauza podoabei capilare, Archer James Archer nu e tocmai un star. În 2009 a participat la ediţia britanică a concursului “X-Factor”. Supranumit Jamie “Afro” din cauza podoabei capilare, Archer Rating:
You Are Here: Home » Home » Jamie “Afro”, o poveste fără happy-end

Jamie “Afro”, o poveste fără happy-end

James Archer nu e tocmai un star. În 2009 a participat la ediţia britanică a concursului “X-Factor”. Supranumit Jamie “Afro” din cauza podoabei capilare, Archer cânta în cluburile londoneze înainte să-şi încerce norocul la emisiune. În faţa unei săli arhipline şi a juriului compus din Danii Minogue, Cheryl Cole, Louis Walsh şi Simon Cowell, nume grele din showbiz şi din televiziune, Jamie şi-a ales să interpreteze, la prima audiţie, o piesă pe cât de fascinantă, pe atât de dificilă: “Sex on Fire”, a trupei americane Kings of Leon.

Tânărul de 33 de ani n-a avut nevoie decât de două minute pentru a electriza asistenţa şi, prin intermediul ITV, întreaga Mare Britanie. Dezinvolt şi optimist, nu doar că şi-a modulat vocea la fel de bine precum Caleb Followill, solistul vocal şi chitaristul faimosului grup din Oklahoma, dar Jamie a reuşit să facă şi show, ridicând publicul în picioare. Cheryl Cole l-a numit “Natural Born Entertainer”, iar Danii Minogue a ajuns la concluzia că “Afro” e de-a dreptul “Brilliant”.

Jamie n-a câştigat concursul, dar asta nici nu contează. Povestea lui, chiar şi fără happy-end, ilustrează însă, mai mult poate decât orice trupă celebră sau decât orice tiraj de discuri epuizat, de ce Marea Britanie domină industria muzicală mondială. Dacă un băiat care îşi câştigă existenţa în cluburi cântă aşa, e limpede că tradiţia şi educaţia din Insulă îi fac pe britanici inegalabili, indiferent că vorbim despre Deep Purple, King Crimson sau Coldplay.

P.S. James “Afro” Archer merge mai departe. El şi-a făcut propria trupă, numită Archer, a intrat în studio şi a tras deja primul album, prevăzut să apară pe piaţă în 2012. Băieţii ar fi urmat să demareze şi un turneu, dar au fost nevoiţi să-l amâne dintr-un motiv pe cât de banal, pe atât de “british”: bateristul Stephen Archer, fratele lui Jamie, şi-a dislocat încheietura unei mâini într-o încăierare.

Video aici

 

Leave a Comment

Alin Paicu © Copyright 2014, All Rights Reserved. | Powered by Alex Revega

Scroll to top