Nepoţica năzdrăvană a dat lovitura: premiul I la “Arte Mici” Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_2006" align="aligncenter" width="800"] "Toamna", pictura cu care Iulia - Teodora a triumfat la categoria ei de vârstă[/caption] “Bună, A [caption id="attachment_2006" align="aligncenter" width="800"] "Toamna", pictura cu care Iulia - Teodora a triumfat la categoria ei de vârstă[/caption] “Bună, A Rating: 0
You Are Here: Home » Home » Nepoţica năzdrăvană a dat lovitura: premiul I la “Arte Mici”

Nepoţica năzdrăvană a dat lovitura: premiul I la “Arte Mici”

Pictura Iulia

“Toamna”, pictura cu care Iulia – Teodora a triumfat la categoria ei de vârstă

“Bună, Alin, mai fumezi?” – aşa începe, de regulă, conversaţia telefonică dintre Iulia şi unchiul favorit – de altfel şi singurul. :) Urmează apoi un alt reproş, de asemenea justificat, că o vizitează rar, deşi până la Târgu – Jiu nu sunt decât 300 şi ceva de kilometri. Motiv să-l caricaturizeze ori de câte ori prinde ocazia, în creion, pix sau carioca.

Unchiul

Portret al unchiului, realizat la începutul lui 2014, când desenatoarea avea doar 6 ani

Dar unchiul nu se supără – nici n-ar avea cum, fiindcă desenele fetiţei surprind toate metehnele şi uzura adultului. Mai mult, unchiul umblă ţanţoş după ultima ispravă a elevei din clasa a patra.

Cu o săptămână în urmă, adorabila nepoţică a izbutit o performanţă remarcabilă: premiul I la categoria ei de vârstă (7-10 ani), în concursul de pictură “Arte Mici”, cu lucrarea “Toamna”. Competiţia a fost acerbă – 476 de copii din Australia, Spania, Serbia, Republica Moldova, Austria, Statele Unite ale Americii şi, desigur, România. Din juriul care a analizat peste 800 de lucrări, la trei categorii de vârstă (3-6 ani, 7-10 ani şi 11-15 ani), n-a lipsit Michael Lassel, artist plastic originar din Mureş, socotit “Salvador Dali” al Germaniei. Un alt membru marcant din juriu a fost Nicolae Maniu, stabilit la Paris şi prezentat, multă vreme, drept “cel mai vândut pictor român”.

“Textură şi cromatică formidabile, la vârsta ei. Şi aplecare impresionantă către detaliu”, i-a tradus unchiului ignorant un artist plastic, pe care îl rugase să formuleze o opinie. Aşa că unchiul are toate motivele stea cu nasul pe sus şi să-şi onoreze promisiunea de a ajunge mai des la Iulia. Care, peste numai o săptămână, face 11 anişori.

Dansul

Lucrarea “Dansul”, realizată în 2015. Pictoriţa era recompensată atunci cu premiul “Semne pe nisip”

Leave a Comment

Alin Paicu © Copyright 2014, All Rights Reserved. | Powered by Alex Revega

Scroll to top