Pictoriţă la 8 ani Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_1795" align="aligncenter" width="800"] Iulia Crăciunescu - "Dansul", carioca pe carton, 29,7/42 cm, 2015[/caption]   Micuţa Iulia T [caption id="attachment_1795" align="aligncenter" width="800"] Iulia Crăciunescu - "Dansul", carioca pe carton, 29,7/42 cm, 2015[/caption]   Micuţa Iulia T Rating: 0
You Are Here: Home » Home » Pictoriţă la 8 ani

Pictoriţă la 8 ani

Dansul

Iulia Crăciunescu – “Dansul”, carioca pe carton, 29,7/42 cm, 2015

 

Micuţa Iulia Teodora se pricepe de minune nu doar să-l caricaturizeze pe unchiul ei, ci să şi participe la concursuri de pictură. Două dintre lucrările ei au intrat în competiţia Salonul de Pictură “Arte Mici”, derulată în weekend-ul trecut la Motru, în judeţul Gorj. Organizat pe trei trei grupe de vârstă (3-6 ani, 7-10 ani și 11-15 ani), la concurs s-au înscris 480 de copii din România, Germania, Serbia, Statele Unite ale Americii, Austria şi Republica Moldova, cu 950 de lucrări. La fiecare grupă de vârstă s-au acordat trei premii, în bani, dar organizatorii au oferit şi 100 de premii speciale, constând în rechizite pentru desen şi pictură.

Chiar dacă nu s-a clasat pe primele trei locuri la categoria ei (7-10 ani), Iulia a fost onorată să intre în posesia Premiului Special “Semne pe Nisip”, cu desenul “Dansul” şi, totodată, s-a ales cu un şevalet, cu acuarele şi cu o pânză de pictură. Mai trebuie spus că din juriul care a examinat online lucrările copiilor au făcut parte reputatul critic de artă Pavel Şuşară şi pictorul german de origine română Michael Lassel.

Diploma

Ignorant cum sunt, n-am frecventat asiduu galerii (ultima oară mi s-a întâmplat la Barcelona, în 2011, când am fost la Muzeul Pablo Picasso), iar în anturajul meu nu se numără, din păcate, vreun critic de artă sau vreun artist plastic. Aşa că i-am arătat lucrările lui Florian Marina, Art Director la “Adevărul”, care s-a grăbit s-o laude pe Iulia: “Ai o nepoată foarte talentată. Mie îmi place mai mult <<Compoziţia>>, realizată în acuarelă, pare din zona Henri Matisse. Şi lucrarea <<Dansul>> merită atenţie, aici mi se pare că interferează cu abordările lui Ion Ţuculescu”, spune zâmbind colegul meu. Junioara, elevă în clasa I, n-a auzit încă de Matisse şi de Ţuculescu – are tot timpul să se familiarizeze cu tablourile lor -, dar a aflat de la unchiu’ că ar merita un cadou.

Mai ales că astăzi, 26 martie, Iulia Teodora împlineşte 8 ani. La mulţi ani, iubita, unchiul tău se umflă-n pene!

Compozitie

Iulia Crăciunescu – “Compoziţie”, acuarelă pe carton, 42/29,7 cm, 2015

 

Leave a Comment

Alin Paicu © Copyright 2014, All Rights Reserved. | Powered by Alex Revega

Scroll to top