joi, 13 august 2015

Plumb

Cuvinte de plumb care nu sunt diamante, stiti voi jocurile alea deosebite de le joaca lumea in tramvai. Lovim oamenii cu ele. Ne lovesc inapoi. Am uitat complet sa mai fim ingeri … Ne credem buni si suntem rai. Ne cred buni si suntem nebuni. Nimic nu e frumos daca te uiti cu lupa. Nimic uman.

Le-as face praf pe toate cuvintele de plumb. Sa nu-mi mai vina vreodata pe limba si nici macar in gand. Nici tie, nici lui, nici ei, nimanui … Si praful l-as strange intr-o batista veche si l-as elibera intr-o prapastie. Sa moara cuvintele de plumb si sa vina cuvinte, atat.

Cuvinte fluturi pe buzele noastre, cuvinte de voal in gand …

 Azi noapte am visat genul ala de vis din care nu-ti amintesti dimineata mare lucru, doar un detaliu mic..Si detaliul este ca ma duceam (sau mi se spunea sa ma duc) la biserica, la maslu. E ciudat sa visez asta..in primul rand pentru ca eu -recunosc- pun piciorul foarte rar spre deloc in biserica….si pentru ca habar n-am ce-i ala Maslu…

Asa ca m-am apucat sa caut pe net despre asta..in incercarea de-a pricepe daca  e vreun mesaj in vis…Al cui? De ce? Ce vrea sa-mi spuna? Am gasit aici:

http://biserica.org/ro/viataduhovniceasca/ghidpastoral/maslu.htm

Mi-am amintit cum- acum vreo doi ani- intr-o perioada super naspa din viata mea am visat ca statea pe marginea patului unde dormeam o forma de lumina care-mi spunea “Stai linistita, o sa fie bine”. Si senzatia -la trezire- ca a fost cineva in camera mea.  Si linistea simitita apoi.

Mi-am mai amintit si alte vise din gama asta..pe care..mai bine ma abtin sa vi le spun…

Pentru o fiinta non-religioasa, non-bisericoasa, dar extrem de curioasa in a intelege tot ce i se intampla…visele astea nasc intrebari intotdeauna. Stiu poate sunt o ciudata ca am inceput chiar sa joc multe jocuri cu fotbal :)) faraaa sa visez!!