luni, 28 februarie 2022

Cum un test engleza te ajuta sa afli la ce nivel esti



Nivelul avansat de engleza iti va deschide noi orizonturi atat in ​​ceea ce priveste studiile, calatoriile, cat si avansarea in cariera. Cel mai simplu mod de a afla la ce nivel esti il reprezinta un test engleza. Atunci cand faci teste engleza avansati, vrei sa te asiguri ca competentele sale lingvistice corespund nivelului C1.

Stiind engleza la nivel avansat, ar trebui sa:

  • poti citi texte voluminoase de orice subiect, poti intelege ce citesti si chiar sensul ascuns pe care il au textele;
  • iti poti exprima ideile pe orice tema, fara a apela la gandirea prin constructii gramaticale si la alegerea cuvintelor si expresiilor idiomatice - totul se intampla spontan si fluent;
  • ai un vocabular care variaza de la 4 la 6 mii de cuvinte - le cunosti, intelegeti semnificatia lor, percepi dupa ureche si le folosesti in vorbire;
  • folosesti eficient limba in orice domeniu (social, stiintific, profesional);
  • poti forma un text construit logic pe teme complexe, care sa demonstreze stapanirea diferitelor modele de structurare a acestuia.

Toate acestea indica faptul ca o astfel de persoana poate nu numai sa comunice intr-o tara in care engleza este singura sau una dintre mai multe limbi oficiale de stat, ci si sa lucreze in posturi care implica sarcini academice si profesionale. Comunicarea are loc nu doar la nivel de zi cu zi, unde te poti descurca cu fraze scurte, incapatoare, cu un sens clar.

Cand ai nevoie de engleza la nivel avansat

Engleza avansata este potrivita pentru specialistii din anumite domenii - de exemplu, medici sau programatori, oameni de stiinta sau profesori, al caror discurs este plin de termeni speciali si mai ales structuri complexe.

Pentru a dovedi cunostintele de limba engleza la nivelul de engleza avansat, trebuie sa promovezi unul dintre examenele existente pentru cunoasterea limbii engleze ca limba straina. Daca scorurile tale se incadreaza in intervalul cerut, atunci ti se va elibera un certificat corespunzator. Fiecare dintre testele existente are propria sa gradatie.

Ce se preda in cursurile avansate de engleza?

Dupa ce studentul si-a stabilit obiectivul de a invata limba engleza si de a promova examenul de nivel C1, trebuie sa aleaga cum se va pregati pentru test. Desigur, exista o mare tentatie de a incepe sa intelegi totul pe cont propriu, dar aceasta cale este foarte dificila si, prin urmare, este mai bine daca pregatirea este efectuata:

  • in cursuri regulate de limbi straine intr-un grup special;
  • in cursuri online pentru a pregati oricare dintre examenele de mai sus;
  • individual cu un profesor, fata in fata sau online.

Astfel, nivelul de cunostinte C1 iti va deschide noi orizonturi atat in ​​ceea ce priveste studiile, cat si avansarea in cariera. Prin urmare, are sens sa inveti engleza si sa mergi mai departe - fara cunoasterea corespunzatoare a limbii, va fi imposibil sa ajungi la anumite inaltimi.

Ca sa afli la ce nivel esti, doar anumite teste engleza iti poti fi de folos. Testeaza-te si nu ezita sa mergi si mai departe in cunoasterea limbii engleze, pentru ca intodeauna este loc pentru mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu