luni, 3 mai 2021

Un sejur în Egipt pentru relaxare totală

Guvernat de o atmosferă mistică ruptă parcă de realitatea de zi cu zi, Egiptul este o destinație de vacanță din ce în ce mai apreciată de către toți turiștii. Purtător al unei civilizații greu de comparat cu o oricare alta, acesta reușește să-i uimească prin atmosferă și frumusețe pe toți cei care trec granițele țării. De la obiectivele antice și până la orașele moderne, complexe, un sejur în Egipt poate să se transforme într-o experiență cu totul și cu totul specială. Atmosferă, culoare, căldură și o viață cu totul și cu totul nouă te așteaptă la fiecare colț al acestei țări fascinante.

Piramidele din Giza și Sfinxul

Este imposibil să ajungi în Egipt și să nu faci o vizită celor mai faimoase piramide din lume: cele din complexul Giza și Sfinxul. Fabuloase prin aspect, dar și prin experiența de inegalat pe care le pun la dispoziție, acestea trebuie să se regăsească pe lista ta de obiective turistice. O vizită acolo poate însemna un pas mai aproape de viața incredibilă a faraonilor și cele câteva ore petrecute acolo vor fi cu siguranță marcate de o atmosferă deosebită, plină de misticism. Complexul de piramide din Giza poate fi vizitat cu ajutorul unei cămile, aceasta fiind o altă experiență pe care nu vrei să o ratezi. Totodată Sfinxul, cunoscut și impunător te așteaptă puțin mai în vale, iar atmosfera de acolo va fi cu siguranță greu de egalat.

Valea Regilor

Pentru a înțelege și mai bine cultura și civilizația egipteană, trebuie să vezi Valea Regilor. Egiptul este cunoscut pentru practicile de înmormântare a Faraonilor, iar acesta este locul perfect pentru a pătrunde în această lume. Valea Regilor este celebră pentru faptul că toți marii faraoni ai Noului Regat au fost îngropați aici, iar pentru o experiență autentică trebuie acorzi câteva ore acestui loc. Picturile murale și reliefurile nu fac decât să accentueze atmosfera mistică din zonă, și tot ele sunt dovada unei istorii ce datează de mai bine de 4500 de ani. Atmosfera din Valea Regilor este cu siguranță una care te va lăsa fără cuvinte și pe care o  vei purta în minte o perioadă foarte lungă de timp.

Templul din Philae

Cunoscut ca fiind cel mai intact templu din Egipt, Templul din Philae este și locul în care se presupune că au fost scrise ultimele hidrografe. Acesta este situat pe o insulă mică, la câțiva kilometri de Marele Dam Aswan și se numără printre cele mai vizitate obiective turistice din Egipt.

Abu Simbel

Deși Abu Simbel este o destinație istorică din Egipt în care ajungi foarte greu și presupune să depui un pic mai mult efort, atunci când vei ajunge aici vei constata că merită. Priveliștea de aici e va face sa-ți  uiți că timpul poate trece pentru câteva minute, iar imaginea care se va așeza în fața ta este una pe care o vei pura în minte pentru totdeauna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu