miercuri, 2 iunie 2021

Egiptul este destinația de vacanță la care visează oricine în 2021

Cultura li civilizația egipteană sunt două elemente pe care oricine trebuie să le experimenteze cel puțin o dată în viață. Încărcătura mistică și ritualurile acestora sunt pe cât de interesante pe atât de fascinante când trebuie descoperite, iar o vacanță în Egipt este exact ceea ce ți-ar trebui pentru a te bucura de o vacanță cu de toate. Fiecare obiectiv turistic este fascinant prin istorie și prin peisajul pe car îl pune la dispoziție turiștilor.

Abu Simbel

Deși este cunoscută ca fiind una dintre cele mai greu accesibile locații istorice din Egipt, Abu Simbel, este totuși locul pe care îți vei dori să-l vezi neapărat. Ca să ajungi aici vei putea să iei avionul din Aswan, timp de o oră sau un autobuz, prin intermediul căruia vei putea să te bucuri de priveliștile minunate pe care le pune la dispoziție zona. Chiar și după o vechime 3.250 de ani, priveliștea din Abu Simbel te va lăsa fără cuvinte, prin frumusețea și prin încărcătura istorică a acestuia. Faptul că sit-ul a fost relocat în întregime între anii 1946 și 1968, fac din el una dintre cele mai frumoase și mai fascinante locații turistice din Egipt.

Siwa Oasis

Deși este destul de îndepărtat de Egipt, și deși trebuie să parcurgi un traseu destul de dificil, rezultatul final este de excepție li merită tot efortul. Siwa Oasis este asemenea unei oaze urbane, situată între o depresiune intitulată Qattara și Marea de nisip. Acesta se regăsește și la 5p de km de Libia și aproximativ 560 de km de Cairo. Tocmai această izolare fascinantă face din locație una dintre cele mai splendide și superbe destinații de vacanță. Din punct de vedere istoric, aceasta face parte din Libia veche, astfel încât toate peisajele și obiectivele turistice de acolo sunt unele dintre cele mai vechi, cu o încărcătură istorică deosebită.

Cairo

Cairo este poate destinația din Egipt pe care sub nici o formă nu trebuie să o ratezi. Cu o arhitectură echilibrată și cu imaginea pe care o vezi numai în filme, acesta ajunge să fie în topul locațiilor perfecte pentru a petrece o vacanță în această țară fantastică. Dintre obiectivele turistice pe care trebuie să le vizitezi neapărat în Cairo, există unele care fac deliciul tuturor turiștilor prin faptul că sunt foarte cunoscute și apreciate în toată lumea. Dintre acestea, adaugă pe lista da vechea cetate cu Moscheea Muhammad Ali și Moscheea Al-Nasir Muhammad din Cairo, deoarece acesta sunt două dintre emblemele orașului. Priveliștea de aici este absolut uluitoare, iar imaginile clădirilor uriașe vor fi cu siguranță un reper care va rămâne în mintea ta o perioadă foarte lungă de timp.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu