miercuri, 9 iunie 2021

Vinuri rosé pe care merita sa le incerci in 2021

Vinurile rosé au castigat tot mai multi adepti in ultimii ani, astfel ca nu este de mirare de ce se afla in topul preferintelor romanilor. Sunt racoritoare, usoare, proaspete si aromate, astfel ca reprezinta o alegere inspirata in special pentru cele mai calduroase luni din an. De asemenea, sunt si versatile, ceea ce presupune ca se pot consuma alaturi de o multime de preparate pe care sa le puna in valoare. Vinurile rosé se pot servi in nenumarate contexte, la o terasa alaturi de cei dragi, pe plaja, seara pe balcon, acasa impreuna cu o carte buna si nu numai. Strugurii rosii de cea mai buna calitate dau viata vinurilor rosé ale Cramei Budureasca.

Busuioaca din gama Budureasca Premium este unul dintre cele mai apreciate vinuri din portofoliul Cramei Budureasca. Vinul a prins viata din cei mai sanatosi struguri struguri culesi din viile din zona Dealu Mare. Dupa culegerea si sortarea lor, strugurii au fost lasati in contact cu pielitele timp de 48 de ore, astfel incat sa poata fi extrase aromele dorite. Culoarea roz pal straveziu poate sa cucereasca de la primul contact, la fel si parfumul seducator de petale de trandafir. Gustul este foarte bine structurat si prezinta un mix deosebit intre rodii si capsune care duc catre un final dominat de tuse citrice. Busuioaca din gama Budureasca Premium este foarte versatil, astfel ca se poate consuma alaturi de o multime de preparate din pui, fructe de mare, salate sau branzeturi proaspete. Totusi, pentru a fi pus cu adevarat in valoare este ideal ca vinul sa fie servit la o temperatura intre 7 si 9 grade.


Rosé demisec din gama Budureasca Clasic este un vin special obtinut din amestecul perfect a doua soiuri puternice: Merlot si Pinot Noir. Strugurii s-au presat cu grija, astfel incat sa se obtina culoarea dorita de oenolog si sa pastreze aromele primare ale mustului. Acestea sunt cele care ofera mai tarziu fructuozitatea si aromele pentru care vinul este atat de apreciat. Incanta prin culoarea sa roz pal, iar gustul fructat si aromele puternice de fragi, zmeura si cirese sunt completate cu accente de trandafiri. Gustul de mix de fructe de sezon este echilibrat, aciditatea proaspata, iar postgustul este lung si curat. Vinul este usor de baut si foarte versatil, astfel ca se potriveste de minune in nenumarate contexte. Il poti servi alaturi de preparate cu fructe de mare, salate, mezeluri uscate si nu numai, iar pentru a fi pus cu adevarat in valoare se recomanda consumul sau la o temperatura intre 7 si 9 grade.

Rosé Sec din gama Budureasca Premium este un vin deosebit, foarte apreciat in Romania pentru gustul sau unic si prospetimea de care da dovada. Presati usor pentru extragerea aromelor primare, strugurii de Feteasca Neagra si Shiraz dau viata acestui vin. Procesul de fermentatie a avut loc la temperaturi scazute pentru dobandirea aromelor fructate. Rosé Sec din gama Budureasca Premium are o culoare stralucitoare si ne incanta cu aromele si gustul de zmeura si capsune zemoase. Finalul proaspat si curat face ca vinul sa fie foarte versatil si sa poata fi consumat alaturi de nenumarate preparate. Se poate servi impreuna cu preparate din fructe de mare, pui, peste, salate, branzeturi fine si nu numai. Totusi, pentru a fi pus cu adevarat in valoare se recomanda consumul sau la o temperatura intre 7 si 9 grade. Daca esti in cautare de vinuri rosé de inalta calitate, atunci magazinul online al Cramei Budureasca poate fi locul ideal catre care sa te orientezi intrucat au toate sansele sa gasesti exact ceea ce iti place.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu