miercuri, 13 noiembrie 2019

Cele mai interesante si mai bune tipuri de jucarii pentru copii


Ajungem intr-un magazin de jucarii, cautam sa cumparam una si vedem ca avem n variante din care trebuie sa alegem cateva. In locul jucariilor banale, masinute, pistoale, cubulete putem cumpara jucarii educative cum se gasesc pe www.pici.ro. Jucariile educative pot fi ceva mai scumpe, dar includ activitati din care copilul are ce invata, au un grad mare de interactivitate. Care ar fi cele mai interesante si mai bune tipuri de jucarii educative pentru copii?

Vom vedea in continuare. Intr-un top al jucariilor educative folositoare pe primele locuri se afla papusile. Ele pot fi cumparate si pentru baietei, si pentru fetite, nu e o regula de utilizare, in special fetitele sunt mai atrase de papusile clasice. Papusile sunt importante pentru educatia micutului intrucat permit jocurile de rol, fetitele, de exemplu, pot avea seturi de jucarii care le invata totul despre bucatarie, despre servit, de ingrijirea unui animal sau a unui bebelus. Baieteii pot avea papusi care intruchipeaza supereroi si pot sa isi inchipuie diverse lucruri legate de universul care e strans legat de personajul respectiv. Pe langa jucariile tip papusa educative la mare cautare sunt si cele din plus, umplute. Ele sunt moi, permit si ele jocul de rol, pot fi prieteni imaginari ai micutilor si pot incuraja comunicarea si dezvoltarea imaginatiei.

Daca mai au si sunete si seamana foarte bine cu animalele pot sa ii ajute pe copii sa invete mai usor despre realitatea din jurul lor. Puzzle-uri sunt educative si interesante pentru copii, ii ajuta sa isi dea seama de intreg si sa inteleaga cum functioneaza detaliile, cat de usor poti face o imagine daca iti dai seama de anumite detalii si le pui cap la cap. Imaginatia si puterea de memorare rapida, rabdarea si ambitia de a termina un puzzle, iata alte posibile beneficii ale acestor tipuri de jucarii educative. Alt tip de jucarii educative sunt cele de activitati fizice, centrele de activitati, cu tot felul de jucarii adunate intr-un singur loc si o interactiune crescuta solicitata din partea copilului. Jucariile educative care au legatura cu mancarea sunt recomandate pentru a le oferi micutilor sansa sa se familiarizeze cu ele si sa le recunoasca cand le vad si le mananca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu