miercuri, 30 septembrie 2020

Ce sunt marturiile de nunta?


Istoria marturiilor de nunta este destul de veche, aparand in urma cu cateva sute de ani, acestea avand popularitate in mai toate tarile din Europa, inclusiv in Romania. De stiut ca nu exista doar marturii de nunta. Exista, de asemenea, obiceiul de a darui marturii la botezuri, la petreceri aniversare si la alte evenimente festive.

Cum se aleg marturiile de nunta?

Alegerea marturiilor trebuie facuta, in aceeasi masura, atat de catre mire, cat si de catre mireasa, deoarece micutele suveniruri vor ajunge la toti prietenii si membrii familiei care vor asista la nunta.

Exista nenumarate variante de marturii disponibile pe piata, singura regula importanta de care trebuie tinut cont fiind aceea ca micile daruri sa fie atat practice, cat si simbolice. Prin urmare, marturiile de nunta trebuie sa fie dragute, dar nu complet inutile.

Totodata, invitatii vor aprecia mult mai mult daca marturiile sunt personalizate. Iar aceasta personalizare poate fi facuta in fel si fel de moduri. O sugestie ar fi gravarea lor cu un mesaj prin care mirii sa le multumeasca nuntasilor ca sunt prezenti la petrecere. De asemenea, mirii pot alege sa creeze chiar ei marturiile de nunta. Ce poate fi mai frumos decat atat?

Un alt lucru de care trebuie tinut cont in alegerea marturiilor este tematica nuntii. De pilda, daca nunta are tematica mediteraneana, mirii pot alege sa ofere invitatilor niste mici sticlute cu ulei de masline, decorate frumos.

Cum se ofera marturiile de nunta?

Exista doua moduri prin care se poate face acest lucru. Fie marturiile sunt asezate pe masa, in locul fiecarui invitat, fie sunt daruite personal, la finalul petrecerii, inainte de plecare.

Cateva idei de marturii

Daca iti organizezi nunta si nu stii pentru ce fel de marturii sa optezi, iata, in randurile ce urmeaza, cateva idei care te-ar putea incanta:

  • Marturiile dulci. Cui nu i-ar placea sa ia acasa un mic pachetel cu ceva dulce? Poti alege asadar ca marturiile sa fie niste mici cutiute cu bomboane de ciocolata, turta dulce sau cu prajituri rafinate.
  • Fotografiile. O practica des intalnita la nuntile romanesti din ziua de azi, oferirea de fotografii in rama sau sub forma unui magnet de frigider.
  • Obiectele handmade. Daca te pricepi sa creezi lucruri, de ce sa nu le arati si invitatilor nuntii tale acest lucru? Sapunurile handmade, ramele foto personalizate, jucarioarele, toate sunt idei bune de marturii de nunta pe care sa le oferi nuntasilor.
  • Marturiile de lux. Daca dispui de un buget care sa iti permita acest lucru, poti opta pentru niste marturii mai costisitoare. O sticla de vin mai sofisticat pentru domni si un evantai pictat manual pentru doamne ar putea fi niste marturii grozave!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu