marți, 31 august 2021

Te ajută apa cu lămâie să slăbești?


 

Dacă îți dorești să faci o schimbare cât de mică în viața ta, dar care să aducă efecte vizibile și rapid, începe să consumi multă apă. Indiferent că e apă cu lămâie, castravete sau orice alt fruct sau legumă dorești, bea apă! Iar dacă ești hotărât sa faci modificări esențiale în ceea ce privește stilul tău de viață, pe wellnessist.ro găsești tot sprijinul de care ai nevoie pentru a putea începe aventura către un corp frumos și sănătos, lipsit de chimicale sau toxice.

În continuare am să îți prezint câteva argumente pentru care apa cu lămâie ar trebui să facă parte din rutina ta zilnică:

1. Apa cu lămâie este săracă în calorii

Apa cu lămâie este, în general, o băutură foarte slabă în calorii.

Presupunând că storci sucul de la o jumătate de lămâie și îl adaugi în apă, fiecare pahar cu această băutură va conține doar șase calorii.

Din acest motiv, dacă îți dorești să înlocuiești băuturile bogate în calorii, apa cu lămâie poate fi un mod excelent de a începe schimbarea și cu siguranță te va ajuta la pierderea în greutate.

Unele dovezi ne indică despre consumul de băuturi cu conținut scăzut de calorii că ar putea scădea cantitatea de mâncare pe care o servim la o masă.

2. Te menține hidratat

De la transportul substanțelor nutritive către celule până la transportul deșeurilor în afara corpului, apa reprezintă cheia pentru funcționarea optimă a întregului organism.

Menținerea unei hidratări adecvate este esențială în orice, de la reglarea temperaturii corpului până la îmbunătățirea performanțelor fizice.

Unele dovezi sugerează, de asemenea, că menținerea hidratării poate ajuta la pierderea în greutate.

Cercetările indică faptul că o hidratare crescută poate crește descompunerea grăsimilor și poate spori pierderea  de kilograme, deoarece poate promova sațietatea fără a adăuga calorii.

Hidratarea te poate ajuta, de asemenea, să  stai departe de  retenția de apă, care poate provoca simptome precum balonare, umflături și creștere în greutate.

3. Consumul de apă cu lămâie poate stimula metabolismul

Studiile arată că un aport suficient de apă ajută la creșterea metabolismului.

Cercetătorii sugerează că o bună hidratare îmbunătățește funcția mitocondriilor, un tip de organite găsite în celule care ajută la generarea de energie pentru organism.

Acest lucru duce la o accelerare a metabolismului, care poate duce la pierderea în greutate.

S-a dovedit că apa potabilă crește metabolismul prin inducerea termogenezei, un proces metabolic în care caloriile sunt arse pentru a produce căldură.

Cercetările asupra apei cu lămâie sunt limitate, dar ținând cont că apa este ingredientul principal, are probabil aceleași beneficii de stimulare a metabolismului ca și apa obișnuită și în plus te bucuri și de un gust mai plăcut.

Concluzionând…

Apa cu lămâie poate fi consumată în funcție de preferințele personale atât fierbinte cât și rece în orice moment al zilei. Este gustoasă, ușor de preparat și poate fi folosită ca înlocuitor cu conținut scăzut de calorii pentru băuturile cu conținut ridicat de calorii. Astfel promovează pierderea în greutate și îmbunătățește starea de sănătate.

"Când soarta îți dă o lămâie, fă din ea o limonadă!" - Dale Caragiale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu