joi, 16 iunie 2022

Alegeți să petreceți o vacanță în frumoasa Lefkada

Dacă alegeți un charter în Lefkada nu aveți cum să nu vizitați și Muzeul de Arheologie și expoziția poetului național japonez născut aici. Totodată printre atracții se regăsește și  Lefkadios Hearn, dar și Muzeul Popular Orfeu și Muzeul Bisericii Mănăstirii Faneromeni. Acestea sunt câteva dintre destinațiile care vă pot întregi ideea culturală din în Lefkada.

Faceți turul superbului oraș

Faceți un tur al orașului pentru a putea afla mai multe despre istoria din spatele acestei destinații mici, dar absolut extraordinare. Cu sau fără ghid, puteți începe să explorați centrul orașului. Porniți de la începutul străzii pietonale principale și rătăciți-vă pe aleile mici unde veți putea admira la fiecare colț casele tradiționale, frumoase și colorate și arhitectură lor unică. Nu uitați nici de bisericile superbe, și de sacralitatea de care sunt acestea învăluite.

Castelul Santa Maura

Vizitați castelul medieval Santa Maura de la intrarea în insula Lefkada și veți afla mai multe despre locația sa strategică și despre numeroșii cuceritori care au vrut să pună mâna pe el de-a lungul secolelor. O adevărată lecție de istorie, de cultură și civilizație vă așteaptă aici.

Vizitați laguna

Închiriați o bicicletă, faceți jogging sau faceți pur și simplu o plimbare în jurul lagunei pentru a observa păsările rare. Laguna Lefkada este una dintre cele mai importante zone din Insulele Ionice, inclusă în rețeaua Natura 2000 ca fiind o zonă protejată, semnificativă din punct de vedere ecologic și listată ca zonă umedă de importanță internațională prin Tratatul Ramsar.

Lecții de kite sau surf

Luați o lecție de zmeu sau de surf pentru a vă bucura de câteva momente de adrenalină.  În apropierea orașului Lefkada se află Plaja Miloi, care este ideală pentru cei mai experimentați. Nu disperați, pentru că Plaja Vasiliki, în schimb, este perfectă pentru începătorii care își doresc să învețe un sport acvatic.  

Zborul cu parapanta

Alegeți un zbor cu parapanta în Lefkada și bucurați-vă de priveliștea pe care insula o oferă chiar de sus. Zburați în vârful celor mai faimoase și frumoase plaje din Lefkada în deplină libertate și simțiți fiecare moment de bucurie.

Cursuri și ore de echitație

Puteți explora cărări magice călare și vă puteți bucură de peisajele verzi ale Lefkada, cum ar fi plantațiile de măslini de culoare verde argintiu din Câmpia Freeni, prin intermediul unor ore de echitație. O asemenea experiență nu trebuie ratată absolut sub nicio circumstanță.

Vizitați cascadele sublime

Lefkada este cunoscută pentru resursele sale abundente de apă, care sunt și unul dintre principalele motive pentru care cea mai mare parte a insulei este umbrită. Aici veți putea să vizitați frumoasă cascadă Nidri și să înoți în apele acesteia, pentru a vă relaxa  într-o zi fierbinte de vară.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu